Grisestalde og gylletanke er erstattet med 10.000 m2 solceller i 6 lange rækker på marken ved Krøgholt i Mygdal, Hjørring – et af de største jordplacerede anlæg i Nordjylland. Et stort anlæg, der kan producere strøm svarende til mere end 60 husstande. En investering med en levetid på ca. 25 år, der totalt har kostet ca. 4 mio. kr., og som er tjent ind igen på otte-ni år.

Jørgen Krøgholt, tidligere landmand, var en dem, der besluttede sig for at investere i grøn energi i form af et stort solcelleanlæg. Green Source i Frederikshavn tog udfordringen op.

Anlægget er det første rigtig store solcelleanlæg, som Green Source har leveret. Vi har tidligere lavet anlæg på op til 70-80 kW, og forhåbentligt er Krøgholt anlægget ikke vores sidste af de rigtig store. Vi har kapaciteten og kompetencerne til at levere anlæg af den størrelse. Anlægget på Krøgholt indeholder ca. 1600 solcelle-paneler, og det tog os fem dage at få sat panelerne op, og yderligere tre uger at få det tilkoblet til elnettet.

Green Sources produkt, Q-Cells, er et velrenommeret tysk produkt blandt de bedste på markedet med en produktionsgaranti, de færreste kan hamle op med. En god produktionsgaranti er netop vigtigt i forhold til finansieringsmuligheder. Monteringssystemet, som solcellerne er opsat på, er også et tysk kvalitetsprodukt fra K2 Systems. Når anlægget er i gang indeholder købet en produktionsovervågning, hvilket betyder, at Green Source nøje holder øje med om anlægget producerer den strøm, det skal, og om alle tekniske foranstaltninger fungerer optimalt.