Familien Madsen - jordvarme og solceller

Familien Madsen omlagde fra naturgas til jordvarme og fik en besparelse på over 12.000 kr. årligt. Nu har man også investeret i et solcelleanlæg, så den årlige besparelse er over 24.000 kr. om året.

For nogle år siden købte familien Madsen et dejligt hus i Frederikshavn. Bygningen var fra 1973 og i rigtig god stand og opvarmet med naturgas, som området er lagt ud til.

På trods af skepsis omkring teknologien bag jordvarmepumper blev familien Madsen overbevist om, at en jordvarmeløsning koblet til deres allerede eksisterende solfanger ville være den rigtige langtidsholdbare energiløsning for deres hjem.

Green Source foreslog en 16 kW Stiebel Eltron varmepumpe til det 340 m² store hus med totalt 600 meter turbolens jordvarmeslange i jorden, og det viste sig at være en god forretning.

Historien fortæller i dag, at familien Madsen sparer over 12.000 kr. om året ved at have omlagt sin energikilde fra fossile brændstoffer til en vedvarende energikilde. Derudover skal selvfølgelig lægges den Co2-belastning, som familien Madsen skåner miljøet for med deres energiomlægning.

Efter at familien Madsen for et par år siden omlagde fra naturgas til jordvarme, er jordvarmepumpen blevet kombineret med et socelleanlæg, der giver en yderligere besparelse på ca. 12.000 kr., så den totale årlige besparelse i dag løber op på ca. 24.000 kr.

Næste skridt i energiplanen hos familien Madsen er at gøre sig endnu mere uafhængig af energiprisernes himmelfart, og overvejelserne går nu på at udskifte de store vinduespartier med energiruder, som vil resultere i endnu en besparelse i familiens driftsudgifter.